Kamer van Volksvertegenwoordigers: sp.a (Antwerpen)

Hoofdlijst

1.Caroline Gennez
2.Patrick Janssens
3.Maya Detiège
4.Rudi Kennes
5.Inga Verhaert
6.Sener Ugurlu
7.Peter Segers
8.Greet van Gool
9.Elhasbia Zayou
10.Kurt Vermeiren
11.Roby Legendre
12.Ria Van den Heuvel
13.Fatma Akbas
14.Frank Sels
15.Gilberte Rieke
16.Kelly Van Tendeloo
17.Vincent Kolen
18.Hicham El Mzairh
19.Christine Jacobs
20.Murat Öner
21.Rik Röttger
22.Kathleen Deckx
23.Marc De Laet
24.Kathleen Van Brempt

Opvolgers

1.David Geerts
2.Güler Turan
3.Jan Bertels
4.Johan De Vleeshouwer
5.Sylvie Bracqué
6.Marc Somers
7.Martine Debie
8.Wendy Van Dorst
9.Zander Vliegen
10.Chris Anseeuw
11.Bart Martens
12.Leen Verbist
13.Karim Bachar


Leen Verbist

Share |

Geboortedatum: 00-00-0000
Aanwezig op Facebook

Introductie

Als schepen voor Wonen & Jeugd en mama van drie zonen wil zij er mee voor zorgen dat het in Antwerpen goed wonen is voor jong en oud.

De weg naar de politiek

In 2001 werd zij directeur van de dienst Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt van de stad Antwerpen. Zij slaagde erin om – samen met veel partners - jaarlijks een 2000-tal mensen zonder diploma toe te leiden naar jobs in de meest uiteenlopende sectoren. Zo kwam zij stilaan in aanraking met de politiek en in 2004 is zij met veel enthousiasme ingegaan op het voorstel van Patrick Janssens om haar kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006. Tijdens die verkiezingen behaalde sp-a in Antwerpen een historische overwinning. Leen Verbist werd schepen voor jeugd, wonen, stedelijk wijkoverleg, samenlevingsopbouw en ontwikkelingssamenwerking. Een schitterende portefeuille en een job die zij doodgraag doet. Want het zijn één voor één bevoegdheden waardoor zij de kans krijgt om het leven in Antwerpen voor elke Antwerpenaar aangenamer te maken.

Doelstellingen en ambities in de politiek

\\\"Dat er nog meer jonge gezinnen bij ons in ’t stad komen wonen, dat hoop ik echt. Daarom zorg ik voor 1000 bijkomende plaatsen in de kinderopvang. Maar niet enkel onze allerkleinsten, ook onze jongeren verdienen alle ruimte om hier op een leuke en veilige manier op te groeien. En eigenlijk wil ik dat iedereen hier graag woont. Daarom blijf ik me iedere dag inzetten voor een aangename én betaalbare woning voor iedereen.\\\"Share |