Kamer van Volksvertegenwoordigers: Open VLD (Oost-Vlaanderen)

Hoofdlijst

1.Mathias De Clercq
2.Carina Van Tittelboom-Van Cauter
3.Ine Somers
4.Egbert Lachaert
5.Tania De Jonge
6.Katja Gabriëls
7.Freya Saeys
8.Sofie D'Hondt
9.Christoph D'Haese
10.Mahmut Öz
11.Tom Lacres
12.Salah-Edine Ouail
13.Frank Bruggeman
14.Anneleen De Ruyck
15.Christoff Van Gaeveren
16.Veerle Nachtegaele
17.Simon Lagrange
18.Anne Marie Hoebeke
19.Hilde Dierickx
20.Herman De Croo

Opvolgers

1.Hilde Bruggeman
2.Yves Deswaene
3.Anne-Marie Verdoodt
4.Heide Beck
5.Geert Van Schoors
6.Karen De Colfmacker
7.Ann Panis
8.Marnic De Meulemeester
9.Filip Anthuenis
10.Karel De Gucht
11.Guy Verhofstadt
Ine Somers

Share |

Geboortedatum: 13-06-1971
Website: http://www.inesomers.be

Introductie

Ine Somers uit Sint-Niklaas werd geboren op 13 juni 1971 in Willebroek. Ze is de fiere mama van Arthur (°2001) en Esther (°2004) en woont aan de Damstraat in Sint-Niklaas. Ine Somers is de dochter van Ludovic Somers, gewezen schepen en gemeenteraadslid van Sint-Niklaas en gewezen provincieraadslid van Oost-Vlaanderen. Na haar lagere en middelbare studies aan het Koninklijk Atheneum in Sint-Niklaas en Gent studeerde ze in 1995 als handelsingenieur af aan de Vlaamse Universiteit Brussel.

De weg naar de politiek

Het liberale denken kreeg ze al tijdens de kinderjaren van thuis mee. Ine Somers is lid van heel wat liberale verenigingen en naast bestuurslid van Open VLD-Sint-Niklaas ook bestuurslid van de Liberale Vrouwen Sint-Niklaas. In 2006 nam ze voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en werd meteen verkozen. Sinds 2007 zetelt ze als Open VLD- oppositieraadslid in de gemeenteraad van Sint-Niklaas en leidt de fractie. In juni 2007 stond Ine Somers als tweede opvolger op de liberale lijst voor het federale parlement. En in december 2008 legde ze als federaal volksvertegenwoordiger de eed af. Ze volgde daarmee Open VLD-parlementslid Guido De Padt op, die toen minister van Binnenlandse Zaken werd.

Doelstellingen en ambities in de politiek

Als volksvertegenwoordiger in het federaal parlement sinds december 2008 pleit Ine Somers met haar derde plaats op de kamerlijst Oost-Vlaanderen voor een gemoderniseerde overheid die ons belastingsgeld optimaal benut en toekomst biedt aan iedereen. ‘Want de overheid dat zijn wij’, luidt haar visie. ‘Dat zijn alle burgers’. In de economische sector ziet Ine Somers de overheid niet langer als een speler, maar als een scheidsrechter. Een arbiter die met de juiste middelen en bevoegdheden concurrentie garandeert en de consument beschermt, ondernemers en winkeliers meer kansen biedt. Onze regio moet een sterke economische motor worden, die onze welvaart verzekert en dus ook de pensioenen, de koopkracht verhoogt en tewerkstelling biedt. ‘Want werk is de beste sociale bescherming’, benadrukt Ine Somers.’Geen enkel talent mag verloren gaan, jonge of oude.’ Wat veiligheid betreft kan volgens Ine Somers enkel een lik-op-stuk beleid met snelle en effectieve straffen de criminaliteit terugdringen en de veiligheid van de bevolking waarborgen. Het streefdoel moet zijn een gezinsvriendelijke en aantrekkelijke woonomgeving voor iedereen Haar motto : het roer omgooien en vooruitgang boeken voor iedereen.

Share |