Kamer van Volksvertegenwoordigers: N-VA (West-Vlaanderen)

Hoofdlijst

1.Geert Bourgeois
2.Daphné Dumery
3.Manu Beuselinck
4.Koenraad Degroote
5.Eva Vandemeulebroucke
6.Brecht Arnaert
7.Kristof Pillaert
8.An Capoen
9.Marniek De Bruyne
10.Mieke Vanhootegem
11.Machteld Vanhee
12.Ellen Devriendt
13.Gudrun Platevoet
14.Dirk Cardoen
15.Wilfried Vandaele
16.Danielle Godderis-T'Jonck

Opvolgers

1.Bert Maertens
2.Cathy Coudyser
3.Cindy Verbrughe
4.Hannelore Carlu
5.Mattieu Moreels
6.Ben Glorieux
7.Gijs Degrande
8.Veronique Beeuwsaert
9.Jean-Marie Bogaert


Eva Vandemeulebroucke

Share |

Geboortedatum: 27-05-1986
Website: http://www.evavandemeulebroucke.jongnva.be

Introductie

Eva Vandemeulebroucke is een jonge zelfstandige die haar werk in de reclamewereld combineert met het lesgeven aan anderstalige volwassenen. Als leerkracht Nederlands beleeft ze haar passie voor de taal onder andere in het voordragen, lezen en schrijven. Deze vormen haar voornaamste hobby\\\'s.

De weg naar de politiek

We vinden de dochter van gewezen parlementslid Jaak Vandemeulebroucke dit jaar op de vijfde plaats van de Kamerlijst terug. Eva haalde vorig jaar van op een tiende plaats 6006 voorkeursstemmen binnen voor haar partij in West-Vlaanderen. Ze wil de politieke interesse die ze heeft ook daadwerkelijk aanwenden en steunt haar partij dan nu ook voor de federale verkiezingen.

Doelstellingen en ambities in de politiek

Eva is ervan overtuigd dat de N-VA het nodige gewicht in de schaal kan leggen om de politiek terug te laten draaien op de manier zoals de burger het verwacht. Eva: “De confederale realiteit kan niet langer genegeerd worden. We moeten de uitdaging die de crisis met zich meebracht nu met beide handen grijpen en niet langer in deze geblokkeerde situatie blijven trappelen. De N-VA durft op een consequente manier keuzes maken. Als jongere weiger ik om later de prijs te moeten betalen voor het immobilisme van deze generatie politici.“Share |